perjantai 17. kesäkuuta 2011

Harakka huttua keittää.......

Aamuvirkku kun olen, niin aamupalaa syödessä näkee sitä sun tätä......
Kotini ympäristössä on aika lähekkäin kolme mäntyä, ensimmäinen on aivan matonkopistelupaikan vieressä, seuraava muutaman kymmenen metrin päässä takapihaltani ja kolmas vähän kauempana kadun varressa.

Harakat ovat nyt kolmen vuoden aikana tehneet pesänsä ensin mattopaikalle, sitten takapihan lähelle ja nyt tänä kesänä tien varteen. Ja kun sitten nämä pienet poikaset opettelevat harakan tavoille, niin kyllä räkätystä riittää.....takapihalleni eksyy aina joku näistä rakättäjistä ja emot huutaa koivun oksalla, mutta somiahan ne ovat pieninä.....


Viikolla 'myrkytin' nukkeruusuani mäntysuovalla ja kylläpä oli aika hajukasta monta päivää, mutta kyllä oli paljon kirvojakin. Pitäis uusia suihkutus, mutta on satanut, niin en ole viitsinyt tuhlata kallista ainetta :))
Olen kylläkin tarkastellut ruusupuskaani ja ne vihreät elukat ovat muuttuneet mustiksi! Onkohan ne kuollu? Ei ne kyllä liiku yhtään ja ympärillä on joitakin eläviä kirvoja. Yäk!

Eilen oli avautunut ensimmäinen 'kirvaruusu', kukka on vielä vähän keskeneräinen, ei ole täydessä loistossaan.Toinenkin iloinen tapahtuma oli kukkapenkissäni! Toin kaverini luota unikon alkuja, jotka olivat jo nupulla. Ajattelin, että kunhan ensi kesäksi kukkii minulle, niin ihan kiva....mutta eipäs nuput nuutuneetkaan, vaan tässä ensimmäinen aloittaa kukintaansa, jos vain jaksaa..Iso urakka avautumiseen
Keskeneräisiä töitä on taas enemmän kuin ne normaalit viisi. Tarkastelin aloitettuja tilkkutöitäni ja niitähän on vielä isompi kasa kuin tässä kuvassa


Kesäkukkia nämäkin, Jouluakin seassa...

Sitten uusi tilkkuilualoitus, Ellu saa kuulema lapsen.....ei tiedä vielä kumpiko on, joten pitää tehdä oman mielen mukaan, nimikin selviää vasta heinäkuussa = on kuulema i-kirjaimella alkava........Tiskikukkiakin olen tehnyt pari, minusta ne voisivat olla aivan hyvin niitä 'vanhanajan' pölyrättejä.
Minulla on vieläkin käytössä sellainen, jonka olen itse joskus virkannut lapsena! Niin, pyyhin pölyjä silloin tällöin, joten se ei ole mennyt miksikään :)
Näitä en aio upottaa veteen, vien tuliaisiksi tai otan itselleni pölyrätiksi....Nyt lähden kauppaan, yksi mummotettava tulee viikonlopuksi....herkkuja?

Lopuksi jotain aika vanhaa katsottavaa, näitä reissukasseja olen jokusen värkännyt.
Aurinkoista viikonloppua, nähdään taas.....


4 kommenttia:

 1. Kyllä se vaan niin on, että kaikki vauvat ovat suloisia.

  Ihania pieniä tilkkuja on sinulla tulossa.

  VastaaPoista
 2. Kivoja tilkkuja, niistähän jo saa vaikka mitä. Minulla ei koskaan ole ollut malttia tilkkutöihin. niin kivoja kuin ne olisikin.
  kivaa viikonloppua sinulle eevamummo

  VastaaPoista
 3. Tintti; vauvat ovat suloisia, olipa ne sitten ihmis- tai eläinvauvoja..tuosta ruskeankirjavasta kankaasta ompelen miniatyyritaulun Ellu-lehmän 'lapselle', kuva tulee myöhemmin.
  Mummeli; tykkään ommella juuri näitä pieniä paperitekniikalla tehtäviä juttuja, ei ne ole vaikeita, kärsivällisyyttä kysytään kyllä joskus.

  VastaaPoista
 4. En ole koskaan nähnyt harakanpoikasta - livenä tai kuvissa. Nyt näin ja on se kyllä soma! Kiitos tästä kokemuksesta :D

  VastaaPoista