lauantai 30. huhtikuuta 2011

Vappua kaikille!!

Ennenvanhaan piti lähteä jo vappuaattona päivällä kavereiden kanssa kaupungille katsastelemaan iltaa varten. Nyt minua ei saisi enää millään mihinkään hulinaan.
Ennen seitsemää keitin jo perunat perunasalaattiin, sittten lähdin ruokakauppaan, että ei tarvitse olla tungoksessa, kotona olin jälleen tasan kello kahdeksan.

Nyt olen tehnyt sen perunasalaatin ja sitten löysin Seiskasta  Myllyn Paras 'Katkarapu-sinihome-juustopiirakan' ohjeen ja tein sen. Nyt paistuu uunissa ja kohta saan maistella....tuoksuu ainakin herkulliselta.

Minulla on talkkarivuoro tällä viikolla ja lippu nostettava aamulla salkoon. Kaksi tippaleipää odottaa huomista päiväkahvia, toinen kaverilleni ja toinen tietenkin minulle.

Eilen pyöräillessäni kylälle, uimarannan kohdalla oli joutsenpari. Kyllä ne ovat kauniita lintuja vaikka kailottavatkin niin kovasti lentäessään, haluavat kai ilmoittaa missä menevät.
Kauniita ja uljaita lintuja
Takaisin kotiin mennessäni piipahdin lapseni kotona, heillä on kattoremontti meneillään ja sieltä oli löytynyt iso ampiaisenpesä. Muistan, kun viime kesänä näitä pesiä oli monta ja vaikeuksia niiden hävittämisessä. Nyt saavat kuitenkin kaikki pois, kun katto on avattu pienintä ullakkoa myöten.
Taitavaa työtä, tehkääpä perässä.
Aurinko meni pilvien taakse piiloon, tuulee aika kovaa, taitaa olla tulossa aivan normaali Vappusää. Ihan hyvä, jospa nuoriso pysyisi normaaleissa rajoissa, eikä tarvitse lukea huomenna lehdestä, että niin ja niin monta on menettänyt henkensä. Vaan kylläpä me aikuisetkin osaamme käyttäytyä kuka milläkin tavalla.

Kaikille aurinkoista ja lämmintä Vappua, simaa, tippaleipiä, munkkeja, kuohuviiniä ja mitä kukakin haluaa maistella!

Lopuksi taas jotain vanhaa.....
Vanhin mummotettavistani (nyt 9v) tehnyt ekalla tai tokalla luokalla.

Nähdään taas....

P.S. piirakka on ihan ok, ei niin herkullista kuin luulin, mutta sekin on makuasia 8-)

1 kommentti:

  1. eevamummo, myös sinulle ja tippaleivän syöjä kaverille iloista ja mukavaa vappua. Minun vappuni on yhtä kuin arki. Koirani kanssa lenkille ja sellaista oloa. Yksin jäätyäni on juhlapäivät käyneet kovin arkisiksi.

    VastaaPoista