sunnuntai 7. elokuuta 2011

Pienet virkkaukset

*Vieno* ei kuulema jaksanut enää olla kuvassa, joten laitoin 'Sokerin' ja 'Pikkusokerin' tollottamaaan teitä.....olen ommellut nallet käsin ja karvana on aitoa mohairia, pahvinivelet ja lasisilmät, että näkevät kunnolla....

En ole oikein saanut mitään aikaiseksi käsityörintamalla. Lainasin kirjastostakin käsityölehtiä, joissa oli paljon pitsiliinoja ym. ihanuuksia, mutta kun ei sytytä niin ei sytytä!!
Ostin kaupasta sitten Lean virkkausideoita -lehden ja siinäkään ei ollut loppujenlopuksi sellaista, jonka olisin halunnut tehdä. Mutta pakon ja telkkarin edessä on aina oltava jotain näpertämistä, joten virkkasin pari pientä, aika somaa liinaa....halkaisija on vain n. 18cm, lankana Novitan virkkauslanka, värinä kaunis vanha ruusu (mielestäni).

Tein vielä erilaisen, mutta se on vähän isompi ja kun olin sen pingottanut kuivumaan, huomasin, että siinä oli virhe!! Joten sitä ei voinut vielä kuvata.....ja kun kuvaan, niin sen virheen päällä on tietenkin jotain, ettei se näy :)

Käsityöystäväni toi minulle yhden 'ota selvää' -virkkauksen. Hän oli ostanut sen kirpparilta, on patalappu ja tehty vähän erikoisella systeemillä.
No sitähän piti purkaa, onko se virkattu pyöreänä vai tasona....tasona on tehty ja sitten juppas mieleeni, että tuo sama mallihan on yhdessä minun vanhoista Kauneimmat Käsityöt-kirjoistani. Tarkistin asian ja siellähän se on, siinä on vain virkattu tyynynpäällinen.....joka ei ole ollut minun mielestäni koskaan nätti....anteeks vaan. Malli on helppo, vaikka näyttää valmiina vaikealta.

Alkuperäinen ja opettelu....
Vettä tullut taivaalta jo kaksi päivää, joten pitäis kai keksiä joku inspiraatio....jostain...

Tämä ötökkä oli viime kesänä Keravalla, syyshortensian lehdellä....

Oli aika iso....
Nähdään taas.....

5 kommenttia:

 1. Söpöjä nuo Sokeri ja Pikkusokeri.
  Eihän tuo virkkaus ole ollenkaan hassumman näköistä.Tulee varmaan tosi kaunista, kun värit osuu kauniisti. Nättejä on sun pikkuliinasikin.
  Tuota ötökkää en kyllä haluaisi niskaani mönkimään, hui.

  VastaaPoista
 2. Kauniita virkkauksia, voi ihme kun olet ahkera! Minä en saa mitään aikaan täällä sisällä. No, tyttäen tytär pienenä jätti ison nuken. isompi kuin vauva, mummulle säilytettäväksi. Nyt muistin sen ja hain esiin ja aloin sitä pukemaan, tein jo pipon ja aloin tossuja ja vielä varmaan pienet lapasetkin teen sille. Päällään sillä on mekko, jonka olen tyttären nukelle tehnyt liki 50 vuotta sitten. pesen ja silitän sen, niin saa sitten antaa tuolle 4 polven tytölle leikittäväksi tätinsä nuken ja mummunsa mekolla puetettuna.
  Hyvää alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 3. Ihania nalleja katsoa tapittaa, kun sivusto putkahtaa esiin.
  Tuolla tavalla virkatut tyynyt ostin kirppikseltä. Toinen on virkattu auringonkukaksi.
  En raski purkaa ja katsoa virkkaustyyliä, koska malli näyttää monimutkaiselta.
  Hyvää alkanutta viikkoa!

  VastaaPoista
 4. Kiitos taas kommenteistanne!

  sude; menin hyvin, hyvin varovasti tuon ötökän lähelle, ettei vaan hyppää silmille :)

  mummeli; onpas ihana, kun löysit nuken ja teit sille vaatteetkin, hyvä!!

  ellu; nallet ovat ihania....

  VastaaPoista
 5. Isomummo virkkasi aikanaan tuollaisia tyynynpäälisiä.
  Sukkelasti koukkivaa koukkua!

  VastaaPoista