sunnuntai 2. helmikuuta 2014

Needle or shuttle?

Kansalaisopistolla alkanut käpyilykurssi laittoi minut 'valinnan' eteen. Haluanko opetella käpyilyn niinkuin se on ennenvanhaan tehty, vai haluanko käyttää edelleen neulaa? Luultavasti molempia, mutta kyllä perinteinen on mielestäni vaikeampi opetella.

Nyt, kun olen reilun viikon vedellyt käpyä edestakaisin, purkanut, aloittanut uudelleen alusta, takapuoli tarttunut nojatuoliin kiinni, niin olenhan saanut jotain aikaiseksikin. Vaikeaa on kyllä välillä ollut :)

Tästähän se lähti

Lisää opettelua

Kotona tehtyjä

Oikealla on kirjan malli ja minun käpyilemä, lyhyempi
versio vasemmalla.

Kirjan ohjeen otsikkona on *Helppo kirjanmerkki*
Onhan se varmaan joskus :) 


Tämä on aloitusta pieneen liinaan.
Saman mallin olen tehnyt aiemmin neulalla.

Harjoittelu jatkuu kotona vielä pari viikkoa, sitten on toinen puolikas kurssista. Olen ihan iloisella mielellä, koska en ole osannut kuvien perusteella aiemmin aloittaa tätä ja nyt saan tästä ihan hyvännäköistä.....
Kukas sen kissan hännän nostaa, jos ei kissa itse :)

Kurssilla on opettajana alansa mestari, Risto Lindholm. Hän on suomentanut kirjan 'Learn to Tat'/Käpypitsi

Nähdään taas......

10 kommenttia:

 1. Kylläpä tulee hienoa liinaa. Taitoa tuo kysyy. Olet kyllä mestari nyt jo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos mummeli, tuon kävyn kanssa taiteillessa tuntuu, että on liian monta liikkuvaa osaa :)

   Poista
 2. Vaativan.mutta erittäin taidokkaan näköistä jälkeä näyttää syntyvän!! Mummoni aarteista taitaa löytyä jotain tuon tapaista...en ole koskaan ymmärtänyt sen olevan käpypitsiä.Pitääpä tutkia asiaa ens kesänä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marika, toivottavasti minultakin tulee joskus taidokkaan näköistä. Olen vain päättänyt opetella käyn käytön ja that's it...

   Poista
 3. Näyttää tosi mielenkiitoiselta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se onkin mielenkiintoista, mutta erittäin hidasta, ainakin minulle tällä hetkellä :)

   Poista
 4. Onnittelut! Mä en päässyt muutamaa rengasta pidemmälle kun käpyä yritin käyttää. Se vaan ei asetu mun aivojen ja käsien väliseen yhteyteen, ei millään. Enää en edes halua yrittää kun neula on niin helppo. Eli menen siitä missä aita on matalin.
  Kyllä sulle hattua nostan kun noin tarmokkaasti uutta opettelet, siis tämä ja kaikki muukin käsillä tekeminen mitä olet opetellut.
  Hyvää helmikuuta Sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kristiina, ei se oikein mennyt mullakaan jakeluun, mutta sinnikkäästi en anna periksi. Mutta ajattelen kyllä samalla tavalla neulasta kuin sinä....joten saattaa mennä taas välillä sille puolelle. Minusta on kiva opetella kaikkea uutta, josta saatan tykätä jatkossa tai sitten se jää yhteen kertaan.

   Poista
 5. Sain samaisen kirjan siskoltani lahjaksi, kun luuli virkkauskirjaksi. Vaan ei muuta kun käpyjä hankkimaan. Ei kyllä tullut kirjan ohjeiden avulla mitään, ei vaan ymmärtänyt pieni pää. Onneksi on netti. Sieltä löysin videoita, jotka selvensivät epäselvät kohdat. Perhosia ja kirjanmerkkejä olen saanut aikaiseksi, mutten liinaan ole vielä uskaltanut ryhtyä ;) Sulla sentään liinaa kahdella eri tavalla. Neulan kanssa tekemistä en ole aiemmin tiennytkään.
  T. Taina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En minäkään oppinut kirjan, enkä kyllä nettivideonkaan avulla. Neulalla on helpompi oppia, mutta kyllä kävyllä saa monipuolisempia juttuja. Nyt, kun perusasiat on jotenkin kohdallaan, osaan tulkita ohjeitakin enemmän. Kaikkihan ne ovat englanniksi, vaan siinähän se nuoruus kuluu....... ;)

   Poista