sunnuntai 8. toukokuuta 2011

Lämmintä ja aurinkoista päivää Äideille!

Aurinkoinen ja lämmin päivä on tulossa, kuulema....sittenhän voi taas grillata pihvilöitä, ruisleipää ehkä jotain makkaraa ja juoda herkulliset jäätelökakkupäiväkahvit päälle. Ei oikein innosta leipoa, koska sitten syön kaikki herkut, kunnes ne loppuvat ja taas on maha pullallaan.

Tässä ruusut Äideille, kuva on viime kesältä pensasaidastani.
Olen saanut joskus 1970-luvun alussa äidiltäni pienen crotonin alun. Sieltä asti olen sitä kuljettanut mukanani milloin mihinkin osoitteeseen. Nyt se tuli kuitenkin 'tiensä päähän', koska kasvoi niin suureksi ja lehdet olivat vain pitkien varsien päässä sellaisina tupsuina.
Moni ihminen sanoi, että et saa sitä juurtumaan uudelleen, mutta kokeilin ensin yhdellä oksalla ja sehän kasvatti juuret. Siihen meni kuitenkin muutama viikko, mutta nyt se kasvaa iloisesti tehden uusia lehtiä.

Minäpä katkaisin sitten koko kukan kappaleiksi, sain siitä monen monta oksaa, jotka laitoin laseihin ja maljakkoon. Nyt minulla on viisi crotonia mullassa ja kaksi on vielä lasissa, joissa on hyvät juuret. En vain tiedä, mihin nämä kaikki laitan!! Äiti varmaankin ajatteli, että annetaanhan nyt tytölle kunnolla kukkasia.
Mitä opimme tästä? No sen, että ei pidä uskoa aina kaikkea kuulemaansa, ennenkuin itse kokeilee  :)

Erittäin hyvät juuret
Tässä osa uusista istutuksista
Eilen olin myös metsässä, jossain kaametuksen kaukana....siellä oli järvi ja järvessä kaksi katiskaa, toiveissa saada kaloja. Katiskoissa oli vain muutama ahven, joten ne sai jäädä järveen.
Pieni oli kalasaalis
Metsässä oli vielä aikaisen kevään tuntua, ei yhtään kesäistä näkyvissä...
Ei karpaloita.....

Jotain aurinkoistakin
Lopuksi vielä kukkia Äidille!


Nähdään taas.......4 kommenttia:

 1. yös sinulle oikein hyvää Äitienpäivää!

  VastaaPoista
 2. Oikein ihanaa Äitienpäivää myös Sinulle!

  VastaaPoista
 3. Ihanaa Äitienpäivää sinullekin,ystäväiseni

  VastaaPoista
 4. Kiitos Äitienpäivätoivotuksista, samoin teillekin, vaikka tulee näin jälkikäteen, koska koneeni ei päästänyt minua eilen nettiin....oli kai niin paljon Äitejä linjoilla :)

  VastaaPoista